ZOPO C1

Zopo 979460 1GB 50%
C1: Aliyun, 8 megapixel camera, quad-core, dun, 3G/HSPA+, 1GB RAM, Dual SIM, 5.0 inch, HD scherm (294 ppi)

De ZOPO C1 is gewoon een leuk mobieltje, sommige functionaliteiten zijn niet zo goed als van de wat duurdere modellen, maar als je deze niet nodig hebt ben je voordeliger af met deze ZOPO.

Totaal:
Camera megapixels:
Scherm:
Snelheid:
Besturingssysteem:
Geheugen:

Beschrijving van de ZOPO C1:

Wij hebben alle specificaties van de ZOPO C1 je uitgezocht en hieronder neergezet.

De ZOPO C1 is een Android 4.2 (Jelly Bean) Aliyun OS-smartphone met een gewicht van 136 gram. Met een dikte van 7.9 millimeter is het toestel niet te dik. Deze ZOPO wordt aangedreven door een MediaTek MT6589 chip met een 1,2 GHz Quad-Core processor.

De C1 beschikt over een 8 megapixel camera.

De standbytijd bedraagt naar schatting 350 uur. Lees ook hoe je langer met je batterij doet.

Pluspunten

 • 8 megapixel camera en tweede 2 megapixel camera voor videobellen
 • Quad-core processor
 • Niet te dik met 7.9 millimeter
 • (Relatief) nieuw besturingssysteem: Android 4.2 (Jelly Bean) Aliyun OS
 • 3G, HSPA+ ondersteuning voor snel internet
 • Dual SIM

Minpunten

 • Dit is waarschijnlijk een import toestel, langere verzendtijd
 • Met een 2000 mAh accu moet je wellicht tussendoor opladen
 • Weinig werkgeheugen voor een Android systeem
 • Er is 4 GB opslagcapaciteit beschikbaar. Voor sommige gebruikers is dat te weinig om veel apps op te slaan.
 • *Tenzij apps te verplaatsen zijn naar de SD kaart
Bekijk alle specificaties

Bel- & datafuncties

De ZOPO C1 ondersteunt 850, 900, 1800, 1900 Mhz frequenties waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internetten via HSDPA (iets sneller dan 3G). De snelheid van HSDPA is perfect voor gebruik van internet onderweg waarbij de snelheid niet veel verschilt van het normale WiFi thuis. Thuis of op kantoor kun je de internet gebruiken via het ondersteunde WiFi.
Deze telefoon is een dual sim / duo sim toestel, je kunt er dus twee simkaarten in kwijt.

Geheugen en aansluitmogelijkheden

De ZOPO C1 heeft 1024 MB werkgeheugen (1 GB). Uitbreidbaar geheugen: microSD tot 32 GB. Er is een USB aansluiting aanwezig, je kan hiermee data uitwisselen met je PC of laptop of je toestel mee opladen. Bluetooth headsets of carkits aansluiten op de C1 is geen probleem.

Maak je veel foto's en video's? Dan is de opslag van 4GB minder geschikt. Het kan zijn dat na verloop van tijd je de telefoon even op moet schonen. Verder zijn er uiteraard nog mogelijkheden om de opslag uit te breiden in de cloud zoals bijvoorbeeld met Google Drive of Dropbox.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats via het grote 5,0 inch touchscreen. De ZOPO C1 kan tot 16 miljoen kleuren vertonen. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. Met 294 pixels per inch is dit HD scherm scherp en goed leesbaar. Ook kost het minder moeite om er lang naar te kijken.

Besturingssysteem

Aliyun draait rond het idee om cloud-functionaliteit voor mobiele apparaten. Volgens het bedrijf, zal Aliyun voorzien zijn van cloud-based e-mail, web search, weer updates en GPS-navigatie-instrumenten. Daarnaast zal de Aliyun diensten gespreksgegevens, tekstberichten en foto's in de cloud voor de toegang over andere apparaten, zoals personal computers te synchroniseren en op te slaan. Alibaba zegt dat het 100 GB aan opslagruimte zal bieden aan klanten bij de lancering. De Aliyun zou kunnen gebruikers toegang krijgen tot applicaties vanaf het web, in plaats van te downloaden apps om hun apparaten.
Aliyun is een gevorkte versie van Googles open-source Android besturingssysteem. De Aliyun app store heeft veel illegaal gekopieerde Android applicaties, waaronder veel van Google.

Meer specificaties van de ZOPO C1
Heb je een vraag over de ZOPO C1 dan kun je deze hier stellen
Meer informatie over dit toestel