Wat is de beste Firefox OS mobiele telefoon?

Firefox OS (nog niet uitgegeven)

Firefox OS, een besturingssysteem dat door Mozilla zelf wordt ontwikkeld. Mozilla is al een tijd aan het werken om een OS te maken voor mobiele-telefoons. Dit besturingssysteem zal helemaal gebaseerd zijn op HTML 5. De screenshots lijken erg op Bada en Android. Maar omdat deze nog in ontwikkeling is kan het design nog erg veranderen.

Eerste firefox telefoons

Mozilla's Robert Nyman heeft deze screenshots zelf gepubliceerd.

Mozilla's Firefox OS startscherm bestaat uit vier kolommen van de iconen, en gezien het feit dat zowat elk smartphone-besturingssysteem, afgezien van Windows Phone deze layout gebruikt, is het niet verwonderlijk dat Mozilla heeft besloten om hetzelfde te doen.

Mozilla's vroege werk suggereert dat dit OS geen radicale gevolgen gaat hebben.
Hoewel Mozilla's Firefox OS is nog steeds in het alfa stadium verkeerd, lijkt het erop dat de ontwikkelaars in een soortgelijk ontwerp volgen als hun tijdgenoten bij Apple en Google.
Mozilla heeft Firefox OS speciaal gebouwd voor gebruik in toestellen onder de 100 euro, bij lancering kunnen we zien of ze opgewassen zijn tegen de budget Android-toestellen die worden geleverd met een grote app-market.
Voor Mozilla is het Firefox OS wellicht de laatste kans om het marktaandeel in de mobiele markt voor webbrowsers te vergroten.

Versies

Er is nog geen versie gelanceerd

Versie Uitgiftedatum
Firefox screenshots (tijdens onwikkeling)