Hoe doe je langer met je batterij?

Door Mobiele-telefoons.nl op 19-06-2014

Je krijgt vaak tips van vrienden over hoe je langer met je batterij kan doen, zoals "Laat je telefoon 's nachts niet aan staan" of "Laad deze pas op als de batterij leeg is".
Maar wat is er nou van waar en hoe doe je het langst met je batterij?

Gebruik een goede oplader

Een oplader kan wel eens kapot gaan, of je wilt een tweede oplader kopen voor op je werkplek. Waar moet je op letten?
Er gaan veel geruchten rond dat een niet-originele oplader slecht zou zijn. Dat kan! Maar hoeft niet altijd zo te zijn.
Als je een niet-originele oplader wil kopen, koop er dan een van een gerennomeerd merk zoals Belkin of Trust. Deze zijn net zo goed als het origineel!
Maar let op, een enorm goedkope merkloze kopie, kan inderdaad je batterij overbelasten of onderbelasten en dat heeft effect op de levensduur.

originele oplader

De telefoon 's nachts opladen

Kan het kwaad om de telefoon 's nachts op te laden? Nee, bij de moderne telefoons van tegenwoordig kan het geen kwaad als de telefoon 's nachts wordt opladen.
De smartphone is slimmer dan je denkt en wanneer deze vol is, zal de telefoon stoppen met opladen. Maar, doe het niet iedere nacht als je langer met je batterij wil doen. Want de telefoon batterij gaat het langste mee met een lading tussen de 35% en 85% vol.

De telefoon af en toe uitzetten

Het is goed om je telefoon af en toe uit zet om deze tot rust te laten komen. Dan kunnen alle chips en de batterij een beetje afkoelen en tot rust komen en kun je langer doen met je batterij!

Laat nooit de batterij leeg lopen!

Laat een mobiele telefoon batterij nooit helemaal leeg lopen! Dit type batterijen werken het beste met een lading. Als ze op 0% komen, dan kunnen ze onstabiel worden en zelfs kapot gaan.

leeg

Laat de telefoon/batterij NOOIT te warm worden

Batterijen worden warm wanneer je ze gebruikt. Als de omgeving ook warm is, of je hebt de telefoon in je zak, kan de warmte minder goed verspreid worden en zal de batterij te heet kunnen worden.
Dit heeft een erg groot effect op de levensduur van de batterij. Hetzelfde geldt voor een te koude omgeving.

Vermijd vochtige locaties

Vocht is funest voor je batterij. Heb je waterschde, of ben je op een vochtige plek geweest (festival in de regen). Haal je telefoon uit elkaar voor zover mogelijk en laat alles een nachtje in de rijst liggen. Dan trekt al het vocht en condens in de rijst en is je telefoon weer droog. Mocht je op de batterij een verkleuring zien van een sticker (vaak rood of roze), vervang dan onmiddellijk je batterij.

waterschade

Volg deze tips om langer met je batterij te doen, is deze toch kapot gegaan, dan zijn er veel vervangende accu's te vinden om alsnog het meeste uit je telefoon te halen.