Alcatel One Touch Idol 6030

Alcatel One Touch Idol Grijs 66%
One Touch Idol 6030: Android 4.1, 8 megapixels, dual-core, 3G/HSDPA, FM-radio, WiFi, BT, GPS, 4.6 inch

De One Touch Idol 6030 is een mobiele telefoon uit de middenklasse.
Met deze telefoon kun je aardig uit de voeten. Heb je de knoop doorgehakt en wil je deze Alcatel in je handen kunt houden? Neem dan snel eens een kijkje bij de abonnementen of losse toestellen en zoek het abonnement uit wat bij je past!

Totaal:
Camera megapixels:
Scherm:
Snelheid:
Besturingssysteem:
Geheugen:

Beschrijving van de Alcatel One Touch Idol 6030:

Voor het voordeligste aanbod Alcatel One Touch Idol 6030 GSMs kun je hier terecht!
Mobiele-GSM heeft een uitgebreide verzameling van Alcatel telefoons waaronder de One Touch Idol 6030.

We hebben hieronder voor jou alle belangrijke specificaties neergezet zodat je gemakkelijk de mogelijkheden van de Alcatel One Touch Idol 6030 kunt overzien.

Apparaat & afmetingen

De Alcatel One Touch Idol 6030 is een Android 4.1 (Jelly Bean)-smartphone met een gewicht van 110 gram. De Alcatel One Touch Idol 6030 wordt aangedreven door een MediaTek MT6577 chip van de alom geloofde fabrikant MediaTek met deze core verdeling 1,2 GHz Dual-Core.

De One Touch Idol 6030 beschikt over een 8 megapixel camera.

De afmetingen van de telefoon moeten we nog opmeten.

De standbytijd bedraagt naar schatting 330 uur.
We geven altijd een schatting aan omdat deze waarde vaak door de fabrikant wordt aangeleverd en is getest onder optimale omstandigheden, waarbij verbindingen vaak uit staan. Hou er dus rekening mee dat deze tijd minder is dan vermeldt. Lees ook hoe je langer met je batterij doet.

Pluspunten

 • 8 megapixel camera
 • Dual-core processor
 • UMTS/3G en HSDPA voor snel internet
 • FM-radio
 • WiFi

Minpunten

  Bekijk alle specificaties

  Bel- & datafuncties

  De Alcatel One Touch Idol 6030 ondersteunt 850, 900, 1800, 1900, 2100 Mhz netwerken. Met de One Touch Idol 6030 kun je mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS(3G) ondersteuning. De snelheid van HSDPA is perfect voor gebruik van internet onderweg waarbij de snelheid niet veel verschilt van het normale WiFi thuis. Thuis of op kantoor kun je de internet gebruiken via het ondersteunde WiFi. De opgegeven spreektijd bedraagt ongeveer 330 minuten.

  Besturingssysteem

  Android 4.1 Jelly Bean, aangekondigd in september 2012 is de voorlaatste versie van het populaire Android OS. Het is gebaseerd op de vorige versie, maar dan doorontwikkeld.
  Toegevoegde nieuwe functies zijn gesture mode, Android beam (bestandsuitwisseling) en de belangrijkse functie Google Now. Met Google Now weet je hoe laat de trein vertrekt als je op het perron staat of hoeveel verkeer er op de weg is voordat je vertrekt naar je werk. Waarschijnlijk wordt deze versie geleverd met toestellen die uitkomen in oktober. (het kan zijn dat een of meerdere vermelde functies niet op het toestel zitten)
  Android 4.1

  Geheugen en aansluitmogelijkheden

  De Alcatel One Touch Idol 6030 heeft deze geheugen specificaties: Deze telefoon heeft 1024 MB, 16GB opslag werkgeheugen (1 GB). . Uitbreidbaar geheugen: microSD tot 32 GB. Er is een USB aansluiting aanwezig, je kan hiermee data uitwisselen met je PC of laptop of je toestel mee opladen, soms heb je voor data uitwisseling drivers of aparte software nodig. Heb je deze niet, kijk dan bij de veelgestelde vragen. Bluetooth headsets of carkits aansluiten op de One Touch Idol 6030 is geen probleem. Verder is er GPS ingebouwd om exact te bepalen waar je bent.

  Multimedia

  De One Touch Idol 6030 is voorzien van een voicerecorder. Hiernaast is er ook een FM radio ingebouwd waarmee de gangbare radiozenders zijn te ontvangen. Je dient hiervoor ook de hoofdtelefoon aan te sluiten, deze wordt als antenne gebruikt. De Alcatel One Touch Idol 6030 beschikt over een ingebouwde 8 megapixel camera, waar je ook video's mee kan opnemen.

  Scherm & bediening

  De bediening van de telefoon vindt plaats via het 4,6 inch touchscreen. De Alcatel One Touch Idol 6030 kan tot 16 miljoen kleuren vertonen. Dit scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels. Met 239 pixels per inch is dit HDPI/HiDPI (High density) scherm prima en goed leesbaar. Er zijn wel schermen met een grotere resolutie te koop.

  Meer specificaties van de Alcatel One Touch Idol 6030
  Heb je een vraag over de Alcatel One Touch Idol 6030 dan kun je deze hier stellen