Nokia 206

Nokia 206 6438158544642 27%
Deze telefoon is niet op voorraad
206: Symbian Series 40, Candybar formaat, FM-radio, BT, 2.4 inch

Wil jij af en toe een foto maken, maar gebruik je deze alleen op je mobiel, dan is de Nokia 206 een goed toestel voor jou. De Nokia 206 is gewoon een leuk mobieltje, sommige functionaliteiten zijn niet zo goed als van de wat duurdere modellen, maar als je deze niet nodig hebt ben je voordeliger af met deze Nokia.

Totaal:
Camera megapixels:
Scherm:
Snelheid:
Besturingssysteem:
Geheugen:

Beschrijving van de Nokia 206:

Voor het voordeligste aanbod Nokia 206 GSMs kun je hier terecht!
Mobiele-GSM heeft een uitgebreide verzameling van Nokia telefoons waaronder de 206.

We hebben hieronder voor jou alle belangrijke specificaties neergezet zodat je gemakkelijk de mogelijkheden van de Nokia 206 kunt overzien.

Apparaat & afmetingen

De Nokia 206 is een Nokia OS Series 40-smartphone met een gewicht van 91 gram.

De 206 beschikt over een 1,3 megapixel camera.

De afmetingen van de telefoon zijn 116 x 49 x 12 millimeter. Verder beschikt deze telefoon over toetsen om gemakkelijk te SMS'en. Het gaat wel vaak ten koste van de schermgrootte.

De standbytijd bedraagt naar schatting 1128 uur.
We geven altijd een schatting aan omdat deze waarde vaak door de fabrikant wordt aangeleverd en is getest onder optimale omstandigheden, waarbij verbindingen vaak uit staan. Hou er dus rekening mee dat deze tijd minder is dan vermeldt. Lees ook hoe je langer met je batterij doet.

Pluspunten

  • Licht toestel
  • Candybar formaat
  • FM-radio
  • Goede batterijduur
  • Batterij kan langer meegaan dan bij toestellen met hoge resolutie schermen

Minpunten

  • De resolutie is niet zo hoog
  • Oud besturingssysteem: Nokia OS Series 40
  • Geen 3G/HSDPA ondersteuning
Bekijk alle specificaties

Bel- & datafuncties

De Nokia 206 ondersteunt 850, 1900 Mhz netwerken. Met de 206 kun je verbinding maken met internet via GSM 2G. Dit is gelijk aan inbellen en niet zo snel als 3G/HSDPA. De opgegeven spreektijd bedraagt ongeveer 1200 minuten.

Besturingssysteem

Series 40 is een eenvoudiger besturingssysteem dan het hogere S60 en S80 (die gebaseerd zijnop de multi-tasking Symbian OS).
Meestal zie je dit systeem bij telefoons die gewoon gemaakt zijn om te bellen en SMS'en en verder niets.
Omdat de S40-apparaten geen echte multi-tasking ondersteunen, kan de gebruikersinterface beter en sneller lijken te reageren dan andere Nokia-platformen op vergelijkbare hardware.
Symbian Series 40

Geheugen en aansluitmogelijkheden

De Nokia 206 heeft deze geheugen specificaties: . Uitbreidbaar geheugen: microSD tot 32 GB. Bluetooth headsets of carkits aansluiten op de 206 is geen probleem.

Multimedia

De 206 is voorzien van een voicerecorder. Hiernaast is er ook een FM radio ingebouwd waarmee de gangbare radiozenders zijn te ontvangen. Je dient hiervoor ook de hoofdtelefoon aan te sluiten, deze wordt als antenne gebruikt. De Nokia 206 beschikt over een ingebouwde 1,3 megapixel camera, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats via het 2,4 inch touchscreen. De Nokia 206 kan tot 65 duizend kleuren vertonen. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. Dit TVDPI (Medium High density) scherm heeft een scherpte van 167 pixels per inch, wat het minder geschikt maakt om er lang naar te kijken.

Meer specificaties van de Nokia 206
Heb je een vraag over de Nokia 206 dan kun je deze hier stellen