Nokia N8

Nokia N800 47%
N8: Symbian ^3, 12 megapixels, UMTS(3G)/HSUPA(3.75G), FM-radio, WiFi, BT, GPS, 3.5 inch

De Nokia N8 is gewoon een leuk mobieltje, sommige functionaliteiten zijn niet zo goed als van de wat duurdere modellen, maar als je deze niet nodig hebt ben je voordeliger af met deze Nokia.

Totaal:
Camera megapixels:
Scherm:
Snelheid:
Besturingssysteem:
Geheugen:

Beschrijving van de Nokia N8:

Voor het voordeligste aanbod Nokia N8 GSMs kun je hier terecht!
Mobiele-GSM heeft een uitgebreide verzameling van Nokia telefoons waaronder de N8.

We hebben hieronder voor jou alle belangrijke specificaties neergezet zodat je gemakkelijk de mogelijkheden van de Nokia N8 kunt overzien.

Apparaat & afmetingen

De Nokia N8 is een Symbian ^3-smartphone met een gewicht van 135 gram.

De N8 beschikt over een 12 megapixel camera. Dit aantal megapixels is meer dan genoeg om mooie foto's af te drukken op canvas of om flink op in te zoomen voor details.

De afmetingen van de telefoon zijn 114 x 60 x 13 millimeter. Het toestel kan wat dik zijn met deze afmetingen.

De standbytijd bedraagt naar schatting 400 uur.
We geven altijd een schatting aan omdat deze waarde vaak door de fabrikant wordt aangeleverd en is getest onder optimale omstandigheden, waarbij verbindingen vaak uit staan. Hou er dus rekening mee dat deze tijd minder is dan vermeldt. Lees ook hoe je langer met je batterij doet.

Pluspunten

  • 12 megapixel camera en tweede 0,3 megapixel camera voor videobellen
  • (Relatief) nieuw besturingssysteem: Symbian ^3
  • 3G, HSUPA ondersteuning voor snel internet
  • FM-radio (Ja, met RDS)
  • WiFi
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Iets te dik met 13 millimeter
Bekijk alle specificaties

Bel- & datafuncties

De Nokia N8 ondersteunt diverse netwerken. Met de N8 kun je mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS(3G) ondersteuning. De snelheid van HSDPA is perfect voor gebruik van internet onderweg waarbij de snelheid niet veel verschilt van het normale WiFi thuis. Thuis of op kantoor kun je de internet gebruiken via het ondersteunde WiFi. De opgegeven spreektijd bedraagt ongeveer 750 minuten.

Besturingssysteem

Symbian ^3 is het nieuwste Symbian besturingssysteem. Inmiddels zijn er al twee updates gelanceerd voor deze telefoon. Symbian Belle en Symbian Anna.
Belangrijkste verbeteringen zijn:
-Live widgets
-Meer homescreens
-Nieuwe apps
-Dropdown menu.
-Portrait QWERTY met split-view data-entry
-Nieuwe iconen set
-Nieuwe internet browser met een verbeterde gebruikersinterface
-Snellere navigatie.
Ook de Ovi-maps zijn onderhanden genomen met facebook,twitter en foursquare integratie.
Symbian^3

Geheugen en aansluitmogelijkheden

De Nokia N8 heeft deze geheugen specificaties: . Uitbreidbaar geheugen: microSD tot 32 GB. Er is een USB aansluiting aanwezig, je kan hiermee data uitwisselen met je PC of laptop of je toestel mee opladen, soms heb je voor data uitwisseling drivers of aparte software nodig. Heb je deze niet, kijk dan bij de veelgestelde vragen. Bluetooth headsets of carkits aansluiten op de N8 is geen probleem. Verder is er GPS ingebouwd om exact te bepalen waar je bent.

Multimedia

De N8 is voorzien van een voicerecorder. Hiernaast is er ook een FM radio ingebouwd waarmee de gangbare radiozenders zijn te ontvangen. Je dient hiervoor ook de hoofdtelefoon aan te sluiten, deze wordt als antenne gebruikt. De Nokia N8 beschikt over een ingebouwde 12 megapixel camera, waar je ook video's mee kan opnemen. En of dat nog niet genoeg is kun je ook nog de tweede 0,3 megapixel camera gebruiken voor bijvoorbeeld videobellen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats via het 3,5 inch touchscreen. De Nokia N8 kan tot 16 miljoen kleuren vertonen. Dit scherm heeft een resolutie van 360 x 640 pixels. Dit TVDPI (Medium High density) scherm heeft een scherpte van 210 pixels per inch, wat het minder geschikt maakt om er lang naar te kijken.

Meer specificaties van de Nokia N8
Heb je een vraag over de Nokia N8 dan kun je deze hier stellen