Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact Black 67%
Xperia Z1 Compact: Android 4.3, met update naar 4.4.4, IP58, Stofvast en zeer waterdicht, 20.66 megapixel camera, quad-core, dun, HSPA+/4G (tot 150 Mbit/s), 2GB RAM, 4.3 inch, HD scherm (341 ppi)

De Xperia Z1 Compact is een mobiele telefoon uit de middenklasse.
Met deze telefoon kun je aardig uit de voeten. Heb je de knoop doorgehakt en wil je deze Sony in je handen kunt houden? Neem dan snel eens een kijkje bij de abonnementen of losse toestellen en zoek het abonnement uit wat bij je past!
Sony De Sony Xperia Z1 Compact scoort 2.8 uit 5 gebaseerd op 2 beoordelingen. Wil je ook een beoordeling schrijven?

Totaal:
Camera megapixels:
Scherm:
Snelheid:
Besturingssysteem:
Geheugen:

Beschrijving van de Sony Xperia Z1 Compact:

De Sony Xperia Z1 Compact is een touchscreen telefoon met een gewicht van 137 gram. Met een dikte van 9.5 millimeter is het toestel niet te dik. De Sony Xperia Z1 Compact wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 chip met een 2,15 GHz Quad-Core processor.

De Xperia Z1 Compact beschikt over een 20,66 megapixel camera. Dit aantal megapixels is meer dan genoeg om mooie foto's mee af te drukken op canvas of om flink op in te zoomen voor details. De selfiecamera van 2,1 megapixel kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld videobellen.

De standbytijd bedraagt naar schatting 400 uur. Lees ook hoe je langer met je batterij doet.

Pluspunten

  • Deze telefoon heeft inmiddels een update naar versie 4.4.4
  • 20,66 megapixel camera en tweede 2,1 megapixel camera voor videobellen
  • Quad-core processor
  • Niet te dik met 9.5 millimeter
  • 3G, HSPA+, LTE(4G) ondersteuning voor supersnel internet
  • IP58-certificering
  • Beschermd tegen stof en onderdompelingen tot 1,5m diep

Minpunten

  • Met een 2300 mAh accu moet je wellicht tussendoor opladen
Bekijk alle specificaties

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia Z1 Compact ondersteunt diverse netwerken. waarmee je gebruik kunt maken van van het sneller 4G netwek. De snelheid van 4G is perfect voor intensief gebruik van internet onderweg waarbij de snelheid niet veel verschilt van thuis. Let er wel op dat het erg snel is en je niet een te klein data abonnement afsluit, want je vliegt er zo doorheen. Thuis of op kantoor kun je de internet gebruiken via het ondersteunde WiFi.

Geheugen en aansluitmogelijkheden

De Sony Xperia Z1 Compact heeft 2048 MB werkgeheugen (2 GB). Uitbreidbaar geheugen: microSD tot 64 GB. Er is een USB aansluiting aanwezig, je kan hiermee data uitwisselen met je PC of laptop of je toestel mee opladen. Bluetooth headsets of carkits aansluiten op de Xperia Z1 Compact is geen probleem.

Maak je veel foto's en video's? Dan is de opslag van 16GB minder geschikt. Het kan zijn dat na verloop van tijd je de telefoon even op moet schonen. Verder zijn er uiteraard nog mogelijkheden om de opslag uit te breiden in de cloud zoals bijvoorbeeld met Google Drive of Dropbox.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats via het 4,3 inch touchscreen. De Sony Xperia Z1 Compact kan tot 16 miljoen kleuren vertonen. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. Met 341 pixels per inch is dit HD scherm scherp en goed leesbaar op 30 cm afstand. Ook kost het minder moeite om er lang naar te kijken.

Besturingssysteem

Android 4.3 Jelly Bean, aangekondigd eind augustus 2013 is een oudere versie van het populaire Android OS. Het is gebaseerd op de vorige versie, maar dan doorontwikkeld. Vooral de mogelijkheid om meerdere gebruikers op gebruikersniveau in te stellen is een grote update. Daarnaast is er ondersteuning voor Bluetooth smart technology om een betere connectie te geven met fitness apparaten en Open GL ES 3.0 (grafische verbeteringen).
Ook zijn er meer DRM API's toegevoegd die het mogelijk maken om content in hogere resolutie te streamen van oa Netfilx.
Android 4.3

Deze telefoon heeft inmiddels een update naar versie 4.4.4.

Meer specificaties van de Sony Xperia Z1 Compact
Heb je een vraag over de Sony Xperia Z1 Compact dan kun je deze hier stellen
Meer informatie over dit toestel


Sony Xperia Z1 Compact los toestel kopen